Sluit

Attesten & voordeelkortingen

Ontvang ik een fiscaal attest bij deelname aan de taalkampen?

'Le Crayon' is een landelijk erkend jeugdinitiatief. Dit wil zeggen dat u attesten kan ontvangen voor fiscale aftrekbaarheid.  De Federale Overheidsdienst Financiën stelt onder andere de volgende voorwaarde voor het uitschrijven van fiscale attesten ter waarde van €15,70 per dag: de uitgaven moeten gedaan zijn voor de opvang van kinderen die jonger zijn dan 14 jaar.  Vanaf de veertiende verjaardag zijn de uitgaven voor de opvang van uw kind niet meer aftrekbaar.

Elke deelnemer jonger dan 14 jaar ontvangt m.a.w. automatisch een fiscaal attest ter waarde van €15,70 per dag (= €78,5 per vijfdaagse of  €94,2 per zesdaagse).  Dit attest wordt na afloop van de taalstage geüploaded in uw persoonlijk profiel. 

Hoe geniet ik van het personeelsvoordeel via mijn werkgever?

Medewerkers van heel wat bedrijven kunnen genieten van een voordeel bij deelname aan onze taalkampen. Op het inschrijvingsformulier wordt u gevraagd naar uw personeelskortingscode.  Het voordeel wordt dan automatisch in mindering gebracht.  Neem contact op met ons als ook u als werkgever een samenwerking met ons wil aangaan.

Volgende voorwaarden zijn hierbij van belang:

 • Deze korting via de werkgever is niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.
 • De korting kan niet worden verkregen op reeds geboekte taalkampen (niet met terugwerkende kracht).
 • Doorgegeven personeelsvoordeelcodes na inschrijving worden niet in aanspraak genomen.
 • Het personeelsvoordeel is enkel geldig op 5-, 6-, 7- of 8-daagse taalkampen. 4-daagse komen niet in aanmerking.
Komen de taalkampen in aanmerking voor een tegemoetkoming van de mutualiteit?

Ja, ook voor onze taalkampen voorzien de mutualiteiten een tegemoetkoming.  Verschillende mutualiteiten voorzien voordelen voor vakantiekampen voor kinderen.  Deze voordelen kan u bekomen door de betreffende formulieren door ons te laten invullen.  Dit formulier dient u aan te vragen bij de mutualiteiten of vaak kan u het downloaden via hun  website.  Iedere mutualiteit heeft hiervoor zijn eigen formulier.  Gelieve dit formulier bij de aanvang van een taalkamp aan ons te bezorgen.  We bezorgen u het voor afloop van het taalkamp terug, zodat ook u van een tegemoetkoming kan genieten.

Zijn er voordelen bij vroegtijdig inschrijven, meerdere kinderen uit hetzelfde gezin of is er een personeelsvoordeel?

Ja, u kan naast het fiscale voordeel en het voordeel via de mutualiteit genieten van een vroegboekvoordeel en/of een gezinskorting. Daarnaast is er een voordeel mogelijk via uw werkgever.

Vroegboekvoordeel:  
U kan genieten van €10 vroegboekvoordeel per 5-, 6-, 7- of 8-daags taalkamp.  Volgende voorwaarden zijn hierbij van belang:

 • Deze korting is enkel cumuleerbaar met het gezinsvoordeel en niet cumuleerbaar met het voordeel via uw werkgever of andere acties en promoties.
 • 3- en 4-daagse taalkampen of taalvakanties komen niet in aanmerking voor de vroegboekkorting.
 • Om recht te hebben op dit voordeel dient u rekening te houden met volgende uiterste inschrijvingsdata:
  paasvakantie: tot 01/01/24
  zomervakantie: tot 01/02/24

Gezinsvoordeel: 
U kan genieten van €5 gezinsvoordeel per 5-, 6-, 7- of 8-daags taalkamp.  Volgende voorwaarden zijn hierbij van belang:

 • Deze korting is enkel cumuleerbaar met het vroegboekvoordeel en niet cumuleerbaar met het voordeel via uw werkgever of andere acties en promoties.
 • 3- en 4-daagse taalkampen of taalvakanties komen niet in aanmerking voor het gezinsvoordeel.
 • Om recht te hebben op dit voordeel dienen de deelnemers woonachtig te zijn op hetzelfde domicilieadres.
 • Om recht te hebben op dit voordeel dienen de inschrijvingen van deelnemers uit hetzelfde gezin op hetzelfde moment te gebeuren en op dezelfde factuur opgenomen te worden.

Voordeel via uw werkgever: 
Indien u van een voordeel via uw werkgever kan genieten, ontvangt u van uw werkgever een unieke personeelsvoordeelcode. Op het inschrijvingsformulier is een speciaal veld voorzien waarin je de promocode kan invullen.  Volgende voorwaarden zijn hierbij van belang:

 • Deze korting via de werkgever is niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.
 • De korting kan niet worden verkregen op reeds geboekte taalkampen (niet met terugwerkende kracht).
 • Doorgegeven personeelsvoordeelcodes na inschrijving worden niet in aanspraak genomen.
 • Het personeelsvoordeel is enkel geldig op 5-, 6-, 7- of 8-daagse taalkampen. 3- en 4-daagse komen niet in aanmerking.

Voordeel via mutualiteit: 
Verschillende mutualiteiten voorzien voordelen voor vakantiekampen voor kinderen. Deze voordelen kan u bekomen door de betreffende formulieren door ons te laten invullen. Dit formulier dient u aan te vragen bij de mutualiteiten of vaak kan u het downloaden via hun website. Iedere mutualiteit heeft hiervoor zijn eigen formulier. Gelieve dit formulier bij de aanvang van een taalkamp aan ons te bezorgen.

Fiscaal voordeel & aftrekbaarheid:
Talencentrum 'Le Crayon' is een landelijk erkend jeugdinitiatief. Dit wil zeggen dat u attesten kan ontvangen voor fiscale aftrekbaarheid. Deze attesten geven u recht op belastingsvermindering.  Het fiscaal attest is mogelijk voor kinderen jonger dan 14 jaar ter waarde van €15,70 per dag (= €78,5 per vijfdaagse of  €94,2 per zesdaagse).

Ons aanbod in één handig overzicht?