Sluit

Le Crayon

Taalkampen & Taalvakanties

Talencentrum "Le Crayon"

Taalkampen - Taalstages - Taalvakanties - Taalateliers - Taalonderwijs - Studiebegeleiding

Talencentrum 'Le Crayon' is een door de Vlaamse Overheid landelijk erkende jeugdvereniging die reeds jaren Franse en Engelse taalkampen en taalvakanties op maat van 5 tot 15-jarigen organiseert.  Kom de sfeer tijdens onze taalstages (met of zonder overnachten) opsnuiven en ga het avontuur tegemoet op één van onze taalkamplocaties.

Onze Franse en Engelse taalstages, taalkampen en taalvakanties combineren speelse, actieve en vooral leerrijke taallessen met recreatieve activiteiten zoals paardrijden, musicalworkshop, koken, adventure, paintball, karting, snowboard, graffitiworkshop, lasergame, zeepkistenworkshop, crea-atelier, naaien, skydiven, tennis, boerderijactiviteiten, multimedia en nog veel meer.

We dompelen de deelnemers onder in een taalbad Frans of Engels vol taalstimulerende activiteiten op basis van het Europees Referentiekader voor Talen, high-quality education en fun! Conversatie, mondelinge taalvaardigheden en fun staan bij ons centraal tijdens de taalstage.  Zo leren de jongeren snel en doelgericht een nieuwe taal.

EUROPEES REFERENTIEKADER VOOR TALEN

We dompelen de deelnemers tijdens onze taalkampen onder in een taalbad Frans of Engels vol taalstimulerende activiteiten op basis van het Europees Referentiekader voor Talen, high-quality education en fun! Conversatie en mondelinge taalvaardigheden staan bij ons centraal tijdens de taalstage.  Zo leren de jongeren snel en doelgericht een nieuwe taal.

'Le Crayon' bestaat uit een gediplomeerd en gemotiveerd leerkrachtenteam. Dit team staat in voor het organiseren van taalonderwijs aan zowel volwassenen als aan kinderen.

Met talen kom je verder!
Omdat een vreemde taal leren nooit zo gemakkelijk is als op jonge leeftijd, bieden wij een gevarieerde waaier aan taalkampen en taalvakanties voor kinderen aan. Kinderen zijn namelijk heel nieuwsgierig en dompelen zich graag spelenderwijs onder in een nieuwe taal. Kinderen zijn nadien dan ook erg trots hun pas verworven kennis van de nieuwe taal aan de ouders te kunnen presenteren. Onze taaldocenten nemen hiervoor de kinderen onder hun vleugels. Stap voor stap brengen ze de vaardigheden bij en maken ze de kinderen wegwijs doorheen de nieuwe taal.
Uw kids kunnen ook tijdens het schooljaar een beroep op ons doen. Zo gaan er wekelijks speelse taalateliers Frans door onder de vorm van lessenreeksen en kunnen de kinderen op zaterdagvoormiddag eveneens blind leren typen.

'Le Crayon' biedt naast taalbegeleiding ook individuele studiebegeleiding aan voor de niet-taalvakken. Een leerkracht ondersteunt uw kind of uw tiener bij moeilijkheden in het leerproces. Studenten en volwassenen kunnen eveneens een beroep op ons doen.

Het 'Le Crayon'-team