Sluit

Paastaalkampen 2021

Terug naar overzicht

Dit besliste het Overlegcomité van vrijdag 05 maart met betrekking tot jeugdwerking, kinderen en jongeren tijdens de paasvakantie 2021.  Er wordt met deze maatregelen eindelijk enige ademruimte gecreëerd voor kinderen en jongeren.  Zo kunnen we vandaag eindelijk vooruitkijken naar een concreet perspectief voor onze kinderen en jongeren.

 • Wat is er beslist/gezegd?  

  In de paasvakantie kunnen georganiseerde jeugdwerkactiviteiten en kampen met 25 personen doorgaan.   Het Overlegcomité besliste ook dat tijdens de paasvakantie georganiseerde activiteiten met overnachting voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar worden toegelaten op voorwaarde dat de groep maximaal 25 personen telt, begeleiders niet meegerekend. Het kamp kan enkel plaatsvinden indien alle deelnemers getest worden voor het begin en aan het einde van het kamp.  
   
 • Wat betekent dit voor de taalkampen in de paasvakantie? 

  Onze taalkampen in de paasvakantie kunnen dus van rechtswege doorgaan! :-) :-)  

  Voor de taalkampen zonder overnachten hebben we antwoorden op onze vragen en gaan we nu dus concreet aan de slag met het afstemmen van onze interne organisatie op de corona-maatregelen. We hebben echter nog geen antwoorden op alle vragen betreffende de concrete vorm die onze taalkampen met overnachten moeten aannemen. 

  We gaan in ieder geval de uitdagingen rond groepsgroottes, bubbelwerking, buitenactiviteiten, eventuele sneltesten bij overnachtingen, enz. aan! 

  De Ambrassade, het bureau voor jonge zaken, werkt momenteel samen met het kabinet van Minstere Dalle en het Departement van Jeugd hard aan deze onduidelijkheden.  We hopen zo snel mogelijk ook antwoorden op deze vragen te krijgen zodat wij hiermee aan de slag kunnen en jullie kunnen informeren.
   

Nu we duidelijkheid hebben over de paasvakantie, zullen we in nauw contact blijven met de Ambrassade over de praktische uitwerking van onze taalkampen. 


Graag tot in de paasvakantie! :-)