Sluit

Volwassenenonderwijs

Wenst u een nieuwe taal te leren of uzelf te verbeteren in een taal die u al beheerst?

Dan bent u bij Talencentrum 'Le Crayon' aan het juiste adres.

Taalpakketten

Onderstaande pakketten kunnen zowel individueel als in groep georganiseerd worden. Kent u enkele mensen met dezelfde ambities en wenst u samen een taalcursus te volgen, dan stippelen wij graag voor u een leerplan op maat uit.

PRAKTISCH

Talen:  We bieden verschillende taalpakketten aan, en dit in een ruime waaier aan talen. Frans, Duits, Spaans en Engels zijn hiervan enkele voorbeelden.
Onze taaldocenten:  Onze taaldocenten zijn ofwel 'native speakers' ofwel professionele en universitair geschoolde taalspecialisten.
Dag en tijdstip:  De dag en het tijdstip waarop de lessen doorgaan, zijn onderling af te spreken.
Plaats:  De lessen kunnen plaatsvinden bij u thuis of op een plaats naar keuze. We kunnen eveneens zelf een plaats voorstellen.
 

LESPAKKETTEN

Taalpakket 'Recreatief'

Dit taalpakket is geschikt voor mensen die op een recreatieve basis een taal willen leren. Aan de hand van een niveaubepaling worden de leerinhouden bepaald. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op de behoeften van de cursist. Dit taalpakket is zowel geschikt voor wie geen taalbagage heeft in de vreemde taal als voor mensen die hun kennis van de vreemde taal willen opfrissen. Hier kunnen uiteenlopende leerinhouden aan bod komen. Al naargelang uw niveau leert u zich voorstellen, familierelaties beschrijven, dagdagelijkse gewoonten beschrijven, een afspraak maken, spreken over herinneringen, ...

Taalpakket 'Op reis'

Dit taalpakket bestaat uit vaak voorkomende taalstructuren gericht op het dagelijkse leven van een reiziger. Zo leert u in de gewenste taal bijv. vlot bestellen op restaurant, de bus of het vliegtuig nemen, de weg vragen en uitleggen, een weekendje weg plannen, shoppen, praten over je vakantie en over bezienswaardigheden of spreken over vrijetijdsbesteding, musea, films, tuinieren, klusjes, ...

Taalpakket 'Remediërend'

Bedoeling van dit taalpakket is intensief aan de vreemde taal te werken en het zo naar een hoger taalniveau te brengen. De belangrijkste grammaticale regels worden opgefrist en ingeoefend. Volgende taalvaardigheden komen aan bod: spreken, luisteren, schrijven en lezen.

Taalpakket 'Vaktaal'

Wenst u omwille van professionele redenen zich meer te verdiepen in specifieke vaktaal, dan is dit taalpakket iets voor u. Dit kan voor verschillende domeinen bijv. wetenschappelijke of technische taal, ...  De leerkracht speelt in op uw specifieke behoeften. Woordenschatuitbreiding en het toepassen ervan staan hier voorop. Bovendien worden luisterstrategieën aangereikt om zo efficiënt mogelijk de nuttige info uit een voordracht in de vreemde taal te halen.

Taalpakket 'Handelscorrespondentie'

Dit taalpakket legt de link naar de bedrijfswereld en behandelt alle facetten van de zakelijke communicatie. De cursisten verkennen de verschillende vormen van interne en externe communicatie, leren verschillen tussen mondelinge (telefoneren, tweegesprekken, vergaderen, presenteren, ...) en schriftelijke communicatie (brieven, rapporten, formulieren, e-mails, verslagen, memo's, notulen...).

Taalpakket 'Cultuur en conversatie'

Actuele onderwerpen dienen als vertrekpunt voor gesprekken en discussies. Spreekopdrachten en rollenspelen staan hier centraal. Thema's als maatschappij, opleiding, werk, leefomstandigheden, vrije tijd worden vanuit verschillende invalshoeken behandeld.

 

Ons aanbod in één handig overzicht?