Sluit

Domein De Donk

Welkom in Oudenaarde!

Het Recreatiedomein De Donk is gelegen aan de westelijke rand van Oudenaarde. Het accent ligt op sportieve recreatie, op en rond een aangelegde vijver. Het domein is 85 ha groot, de vijver 30 ha.
Veel taal- en natuurplezier verzekerd!  Dit is met andere woorden de ideale kampplaats, weg van alle drukte en verkeer, veel ruimte en vooral veel groen en natuur wat bijdraagt tot een toffe kampsfeer en gelukkige kids.
 

 

ADRES

Recreatiedomein De Donk 
Donkstraat 50 
9700 Oudenaarde

Bereikbaarheid & parkeergelegenheid

Recreatiedomein De Donk is gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets, auto of openbaar vervoer.

MET DE AUTO:
Aan het begin van de Donkstraat is een grote gratis parking. 
Via GPS geeft u ‘Minderbroederstraat Oudenaarde' in, daarna volgt u de pijltjes van The Outsider.
Vanuit Gent: 

  • Volg de N60 richting Oudenaarde & Ronse. 
  • Neem de afrit N453 (Minderbroederstraat) richting Oudenaarde & Kortrijk en volg de richting Kortrijk (rechts). 
  • Neem de afslag rechts (de straat loopt naar beneden; volg de pijl van The Outsider). 

Vanuit Kortrijk: 

  • Komende vanuit Kortrijk, volg de N8 richting Avelgem – Oudenaarde en vervolgens de N453 (Minderbroederstraat) in dezelfde richting. 
  • Net voor het centrum van Oudenaarde, neem de afslag rechts. (de straat loopt naar beneden; volg de pijl van The Outsider). 

MET HET OPENBAAR VERVOER:
De Donkvijver is bijna volledig verkeersvrij te bereiken van aan het station van Oudenaarde. Reken op een 30-tal minuten wandelen.

Ook met de belbus kan u de Donkvijver bereiken. Reserveer hiervoor belbus 460 vanaf 14 dagen tot minimum 1 uur voor de verplaatsing. U kan de belbus nemen aan het station van Oudenaarde richting de Donkvijver. Nadien kan de belbus u terug naar het station brengen. 

Verblijf en logement

U kan ervoor kiezen om tijdens de taalvakantie te blijven overnachten op deze locatie.  De deelnemers verblijven dan in Het Moerashuis, een vakantiehuis voor groepen. We beschikken er over een aantal slaapzalen van elk 12 bedden.  Er is ook een mooie tipi waar we een kampvuur kunnen maken. Het Moerashuis heeft een groene sleutel, toegankelijkheidslabel A+ en jeugdlabel type C. Daarnaast is er ook een restaurant met bar en 2 polyvalente zalen voor onze groep ter beschikking.  Op de bedden liggen enkel hoofdkussens, geen dekens.  De deelnemers brengen zelf hun hoeslaken, een slaapzak (of onderlaken en deken) en een kussensloop mee.  Ook handdoeken dienen de deelnemers zelf mee te brengen.

De deelnemers verblijven in volpensionformule (ontbijt, middagmaal, avondmaal en tussendoortjes).  De maaltijden zijn steeds kindvriendelijk en gevarieerd.  We zorgen ook steeds voor voldoende drank en verfrissingen.  Tijdens de maaltijden worden de deelnemers, onder toezicht van de taaldocenten, nog extra gestimuleerd om de taal van de taalvakantie te praten. 
U ontvangt steeds vooraf het weekmenu.  Mogen wij vragen indien de deelnemer speciale voedingsbehoeftes heeft (allergieën - diëten) ons hiervan steeds vroegtijdig op de hoogte te brengen.  Gelieve duidelijk te omschrijven wat de speciale behoeftes zijn. 

Het verblijf en logement wordt aangeboden en georganiseerd door LC-Taalvakanties (BE0544.664.106).

Taalkampen bij deze locatie