Sluit

Update paaskampen

Terug naar overzicht

Helaas is er weinig opbeurend nieuws te melden na de vervroegde bijeenkomst van het Overlegcomité van gisteren 19 maart 2021. Na het vorige Overlegcomité kregen de kinderen, jongeren, ouders en het jeugdwerk eindelijk perspectief.  Helaas werd dit gisteren zo goed als volledig van de tafel geveegd.  Jeugdkampen in de paasvakantie kunnen wel nog doorgaan, maar onder strengere voorwaarden.  Deze beslissing die gisteren door het overlegcomité genomen is, betekent dan ook een gigantische dreun voor alle kinderen, jongeren en hun organisaties. De gevolgen hiervan zullen niet te overzien zijn. Totale chaos dreigt voor kinderen, jongeren en hun ouders tijdens de paasvakantie, want met deze maatregelen kan bijna niemand nog activiteiten gerealiseerd krijgen, en dat amper op twee weken voor de start van de paasvakantie.  

We staan dan ook volledig achter de reactie van de Vlaamse Jeugdraad.

Dit besliste het Overlegcomité van vrijdag 19 maart met betrekking tot jeugdwerking, kinderen en jongeren tijdens de paasvakantie 2021.  


Wat is er beslist/gezegd?  

Er werd duidelijk aangegeven dat aanbod tijdens de paasvakantie nog kan maar enkel onder deze voorwaarden: 

  • Groepen tot en met 12 jaar: groepen tot 10, exclusief begeleiding, bij voorkeur buiten, zonder mondmaskers voor deelnemers, mét mondmaskers voor begeleiding. 
  • Groepen van 13 tot en met 17 jaar: groepen tot 10, exclusief begeleiding, verplicht buiten, met mondmaskers en/of afstand voor deelnemers en begeleiding. 
  • Jongeren en volwassenen 18+: groepen kunnen samen komen tot 10 personen in totaal, volgens de geldende regels in de samenleving. 
  • Er zijn geen overnachtingen mogelijk. 

Maar...

Wat betekent dit voor de taalkampen bij 'Le Crayon' in de paasvakantie? 

Deze nieuwe en strenge maatregelen zorgen ervoor dat bijna niemand nog activiteiten gerealiseerd kan krijgen, en dat amper op twee weken voor de start van de paasvakantie.  De door de overheid opgelegde richtlijnen hebben een heel grote impact op de logistieke werking en organisatie van onze taalkampen.  We gaan momenteel na of we dit alles op een kwalitatieve manier kunnen realiseren, alsook of er voldoende draag- en veerkracht is.  Van zodra we hierop meer zicht hebben, komen we bij onze deelnemers voor de paastaalkampen terug.  We hopen dan ook in de eerstkomende dagen een antwoord te kunnen bieden aan onze ouders die nu, net als ons, even met de handen in het haar zitten betreffende de praktische mogelijkheden, annulaties, alternatieven, enz. 

We kijken alvast uit naar een mooie zomer 2021 boordevol fantastische jeugdwerkinitiatieven, taalkampen en taalvakanties!

Tot binnenkort!

Het 'Le Crayon'-team